Karpuzun 1001 Hali: Kolay Karpuz Tatlısı Tarifi

Malum sıcaklarda kavruluyoruz. Canımız hafif fresh yemekler istiyor. Hazır mevsimindeyken bol bol karpuz tükettiğimiz bu aylarda, biraz farklılık yapalım dedik, karpuzu başka malzemelerle birleştirdik. Ortaya karpuzdan farklı ama lezzetli bir tarif çıktı. Sofra sunumunuzu güzelleştirecek, serin serin midenizi bayram ettirecek, Afiyet olsun.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Ağustos 2023 21:45
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2023 21:53
Karpuzun 1001 Hali: Kolay Karpuz Tatlısı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Genellikle yaz mevsiminde bulunan karpuz, büyük, yeşil kabuklu ve tatlı, sulu, kırmızı veya pembe renkteki etli kısmıyla bilinir. Dünya genelinde popüler bir meyvedir ve ferahlatıcı, tatlı tadı sayesinde sıcak havalarda tercih edilen bir meyve olarak bilinir. Hem faydalı hem lezzetli bu meyveden yapılan tarifler midenizi bayram ettirecek, hem de bu sıcak havalarda midenizi yormayacak. O zaman hemen mutfağa...

Kolay Karpuz Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • Karpuz içi
  • İstenilen meyve

Kolay Karpuz Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Krema İçin: Un bir tencereye alınır
  • Üzerine süt eklenip karıştırılır
  • Ocak yakılır ve tencerenin içine şeker, margarin ve vanilya eklenip kaynayana kadar karıştırılır
  • Krema soğumaya bırakılır, sık sık karıştırılır
  • Karpuz ister kurabiye kalıplarıyla ister kelepçeli kalıpla dilimlenir
  • Üzerine sıkma aparatıyla krema sıkılır ve istenilen meyveyle süslenir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa