Genellikle yaz mevsiminde bulunan karpuz, büyük, yeşil kabuklu ve tatlı, sulu, kırmızı veya pembe renkteki etli kısmıyla bilinir. Dünya genelinde popüler bir meyvedir ve ferahlatıcı, tatlı tadı sayesinde sıcak havalarda tercih edilen bir meyve olarak bilinir. Hem faydalı hem lezzetli bu meyveden yapılan tarifler midenizi bayram ettirecek, hem de bu sıcak havalarda midenizi yormayacak. O zaman hemen mutfağa...
Kolay Karpuz Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- Karpuz içi
- İstenilen meyve
Kolay Karpuz Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Krema İçin: Un bir tencereye alınır
- Üzerine süt eklenip karıştırılır
- Ocak yakılır ve tencerenin içine şeker, margarin ve vanilya eklenip kaynayana kadar karıştırılır
- Krema soğumaya bırakılır, sık sık karıştırılır
- Karpuz ister kurabiye kalıplarıyla ister kelepçeli kalıpla dilimlenir
- Üzerine sıkma aparatıyla krema sıkılır ve istenilen meyveyle süslenir