Karpuzun 1001 Hali: Karpuzlu Gazpacho Tarifi

Malum sıcaklarda kavruluyoruz. Canımız hafif fresh yemekler istiyor. Hazır mevsimindeyken bol bol karpuz tükettiğimiz bu aylarda, biraz farklılık yapalım dedik, karpuzu başka malzemelerle birleştirdik. Ortaya karpuzdan farklı ama lezzetli bir tarif çıktı. Sofra sunumunuzu güzelleştirecek, serin serin midenizi bayram ettirecek, Afiyet olsun.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Ağustos 2023 21:59
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2023 22:03
Karpuzun 1001 Hali: Karpuzlu Gazpacho Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Genellikle yaz mevsiminde bulunan karpuz, büyük, yeşil kabuklu ve tatlı, sulu, kırmızı veya pembe renkteki etli kısmıyla bilinir. Dünya genelinde popüler bir meyvedir ve ferahlatıcı, tatlı tadı sayesinde sıcak havalarda tercih edilen bir meyve olarak bilinir. Hem faydalı hem lezzetli bu meyveden yapılan tarifler midenizi bayram ettirecek, hem de bu sıcak havalarda midenizi yormayacak. O zaman hemen mutfağa...

Karpuzlu Gazpacho Tarifi

Malzemeler:

  • 200 gram karpuz 
  • 1 tane soyulmuş salatalık 
  • 4 tane doğranmış domates 
  • 2 yemek kaşığı şeri sirkesi 
  • 4 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber 

Karpuzlu Gazpacho Nasıl Yapılır?

  • Karpuzun çekirdeği çıkarılır, küçük küpler şeklinde doğranır
  • Tüm malzemeler blender'dan geçirilir
  • İnce bir elekten geçirilip süzülür
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa