Genellikle yaz mevsiminde bulunan karpuz, büyük, yeşil kabuklu ve tatlı, sulu, kırmızı veya pembe renkteki etli kısmıyla bilinir. Dünya genelinde popüler bir meyvedir ve ferahlatıcı, tatlı tadı sayesinde sıcak havalarda tercih edilen bir meyve olarak bilinir. Hem faydalı hem lezzetli bu meyveden yapılan tarifler midenizi bayram ettirecek, hem de bu sıcak havalarda midenizi yormayacak. O zaman hemen mutfağa...
Karpuzlu Cupcake Tarifi
Malzemeler:
Kek için:
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 2 tane yumurta
- 2/3 su bardağı şeker
- 2/3 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 tatlı kaşığı vanilya
- Bir damla kırmızı gıda boyası
Krema için:
- 1 paket labne
- 200 gram pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı krema
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı karpuz
- 1/2 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için:
Karpuzlu Cupcake Nasıl Yapılır?
- Fırın 180 dereceye ayarlanır
- Bir kapta un, karbonat ve tuz karıştırılır
- Sonrasında başka bir kapta şeker ve yumurta iyice çırpılıp içerisine gıda boyası, sıvı yağ ve vanilya eklenir
- Ardından kuru malzemeler sıvılarla karıştırılıp 12 cupcake kağıtlarına koyularak muffin kalıbına yerleştirilir
- Yaklaşık 20-23 dakika pişirilir
- Labne çırpılarak yumuşatılır ve içerisine şeker, vanilya ve krema eklenip karıştırmaya devam edilir
- Daha sonra blenderla ezilen karpuzlar ve limon suyu eklenip karıştırılır
- Buzdolabında bekletilir
- Kekler soğuduktan sonra, krema sıkma torbasına koyulup cupcake'lerin üstleri süslenir
- En üstüne damla çikolata serpiştirilir