Genellikle yaz mevsiminde bulunan karpuz, büyük, yeşil kabuklu ve tatlı, sulu, kırmızı veya pembe renkteki etli kısmıyla bilinir. Dünya genelinde popüler bir meyvedir ve ferahlatıcı, tatlı tadı sayesinde sıcak havalarda tercih edilen bir meyve olarak bilinir. Hem faydalı hem lezzetli bu meyveden yapılan tarifler midenizi bayram ettirecek, hem de bu sıcak havalarda midenizi yormayacak. O zaman hemen mutfağa...
Karpuzlu Salsa Sos Tarifi
Malzemeler:
- 2 bardak ince doğranmış karpuz
- 1/2 fincan ince doğranmış salatalık
- 1/2 fincan ince doğranmış kırmızı soğan
- 1/2 fincan ince doğranmış kırmızı biber
- 1/2 fincan ince doğranmış yeşil biber
- 1 çorba kaşığı ince doğranmış taze fesleğen
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 çay kaşığı limon suyu
- Tuz
- Cips
Karpuzlu Salsa Sos Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeler incecik doğranıp bir kasede birleştirilir
- Üzerine bal, limon suyu ve tuz dökülüp iyice karıştırılır
- Cips ile servis edilir