Genellikle yaz mevsiminde bulunan karpuz, büyük, yeşil kabuklu ve tatlı, sulu, kırmızı veya pembe renkteki etli kısmıyla bilinir. Dünya genelinde popüler bir meyvedir ve ferahlatıcı, tatlı tadı sayesinde sıcak havalarda tercih edilen bir meyve olarak bilinir. Hem faydalı hem lezzetli bu meyveden yapılan tarifler midenizi bayram ettirecek, hem de bu sıcak havalarda midenizi yormayacak. O zaman hemen mutfağa...
Fesleğenli Karpuz Çubukları Tarifi
Malzemeler:
- 1/4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı bal
- 8 tane büyük fesleğen yaprağı
- 4 su bardağı karpuz
- 2 yemek kaşığı misket limonu suyu
Fesleğenli Karpuz Çubukları Nasıl Yapılır?
- Bir sos tenceresinde su ve bal ısıtılır ve kaynatılır
- Ateşten alındıktan sonra fesleğen yaprakları eklenip soğumaya bırakılır
- Daha sonra hazırlanan şurubun içinden fesleğenler çıkarılır bir kenara alınır
- Şurup ve kalan malzemeler blendera atılıp pürüzsüz olana kadar karıştırılır
- Dondurma kalıplarının bazılarına fesleğen yaprakları koyulup karışım paylaştırılır, bir gece kadar buzlukta bekletilir