Çıtır Pirinç Kağıdı Mantısı Tarifi

Veganlık, hayvansal gıdaları ve hayvan eti tüketimini reddetme olarak biliniyor. Bunun içinde hayvanlardan üretilen kozmetik malzemeler, et, süt, peynir, yoğurt, hayvanların derisinden üretilen kürk, deri, jelatin, hayvansal ürünler içeren ev ve temizlik malzemeleri gibi ürünleri tüketmez, kullanmazlar. Veganlar; Sebze, Meyve, Tahıl, Baklagil, Kuruyemiş ve Tohumlar, Bitkisel Yağlar ve Bitkisel Sütler ile beslenirler. Vegan Tariflerimize göz atmayı unutmayın...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Ağustos 2023 19:14
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2023 19:22
Çıtır Pirinç Kağıdı Mantısı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Vegan beslenme, hayvan kaynaklı her türlü gıdayı (et, balık, deniz ürünleri, süt, süt ürünleri, yumurta) tüketmeyi reddeden ve tamamen bitkisel bazlı gıdalarla beslenen bir yaşam tarzıdır. Veganlar, hayvanların kullanımını, sömürülmesini ve hayvan kaynaklı ürünlerin ticaretini desteklememek amacıyla bu seçimi yaparlar.

Vegan beslenmede aşağıdaki gıdalar genellikle tüketilir:

  • Sebzeler: Her türlü sebze ve yeşillikler, örneğin brokoli, lahana, havuç, kabak, patates vb.
  • Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, üzüm, armut gibi çeşitli meyveler.
  • Tahıllar: Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar, mısır gibi tahıllar ve tahıl ürünleri.
  • Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, tofu, tempeh gibi protein ve lif kaynağı baklagiller.
  • Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, fındık, fıstık, susam, ayçiçeği çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu gibi çeşitli kuruyemişler ve tohumlar.
  • Bitkisel yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı bitkisel yağlar.
  • Bitkisel sütler: Badem sütü, soya sütü, hindistancevizi sütü gibi bitkisel kökenli süt alternatifleri.

Vegan Yemek Tarifleri

Çıtır Pirinç Kağıdı Mantısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Çıtır Pirinç Kağıdı Mantısı Tarifi

Malzemeler:

  • 3 havuç
  • 2 taze soğan
  • 150 gram şitake mantarı
  • 150 gram beyaz lahana 
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı zencefil
  • 2 çay kaşığı tamari sosu
  • 0.5 çay kaşığı susam yağı
  • 2.5 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 12 pirinç kağıdı
  • 3 yemek kaşığı susam

Çıtır Pirinç Kağıdı Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Havuçlar yıkanır ve ince şeritler halinde kesilir
  • Taze soğanlar çapraz olarak dilimlenir
  • Şitake mantarları fırçayla temizlenip küçük parçalar halinde doğranır
  • Sarımsaklar rendelenir
  • Zencefil kökü soyulur ve ince doğranır
  • Havuç, taze soğan, şitaki mantarı, beyaz lahana, kıyılmış sarımsak, doğranmış zencefil, tamari sosu, susam yağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir kaseye alınır
  • Bu baharatlı sebzeler Airfryer'da 180 derecede 10 dakika pişirilir
  • Pirinç kağıdı çok yumuşak olmayana kadar kısaca soğuk suya bastırılır
  • Sudan çıkarılır ve bir yüzeye koyulur
  • Pirinç kağıdının ortasına 1 yemek kaşığı sebze dolgusu eklenir
  • Pirinç kağıdının sol tarafı yukarı ve merkeze doğru katlanır
  • Aynısı sağ tarafa da yapılır
  • Ardından, dolguyu kapatmak için alt yarıyı yukarı katlanır ve bir mantı yapmak için üst tarafta aynı işlem tekrarlanır
  •  Mantılar ek yeri alta gelecek  şekilde Airfryer'a yerleştirilir
  • 10 dakika, 180 derece olacak şekilde pişirilir
  •  Tamari pirinç sirkesi sosuyla mantılar servis edili
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa