Gazozlu Kek Tarifi

Veganlık, hayvansal gıdaları ve hayvan eti tüketimini reddetme olarak biliniyor. Bunun içinde hayvanlardan üretilen kozmetik malzemeler, et, süt, peynir, yoğurt, hayvanların derisinden üretilen kürk, deri, jelatin, hayvansal ürünler içeren ev ve temizlik malzemeleri gibi ürünleri tüketmez, kullanmazlar. Veganlar; Sebze, Meyve, Tahıl, Baklagil, Kuruyemiş ve Tohumlar, Bitkisel Yağlar ve Bitkisel Sütler ile beslenirler. Vegan Tariflerimize göz atmayı unutmayın...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Ağustos 2023 20:46
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2023 20:51
Gazozlu Kek Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Vegan beslenme, hayvan kaynaklı her türlü gıdayı (et, balık, deniz ürünleri, süt, süt ürünleri, yumurta) tüketmeyi reddeden ve tamamen bitkisel bazlı gıdalarla beslenen bir yaşam tarzıdır. Veganlar, hayvanların kullanımını, sömürülmesini ve hayvan kaynaklı ürünlerin ticaretini desteklememek amacıyla bu seçimi yaparlar.

Vegan beslenmede aşağıdaki gıdalar genellikle tüketilir:

  • Sebzeler: Her türlü sebze ve yeşillikler, örneğin brokoli, lahana, havuç, kabak, patates vb.
  • Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, üzüm, armut gibi çeşitli meyveler.
  • Tahıllar: Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar, mısır gibi tahıllar ve tahıl ürünleri.
  • Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, tofu, tempeh gibi protein ve lif kaynağı baklagiller.
  • Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, fındık, fıstık, susam, ayçiçeği çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu gibi çeşitli kuruyemişler ve tohumlar.
  • Bitkisel yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı bitkisel yağlar.
  • Bitkisel sütler: Badem sütü, soya sütü, hindistancevizi sütü gibi bitkisel kökenli süt alternatifleri.

Vegan Yemek Tarifleri

Gazozlu Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Gazozlu Kek Tarifi

Malzemeler:

  • 9 yemek kaşığı aquafaba
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı gazoz (Sprite, Fruko gibi)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Gazozlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Aquafaba beyaz bir köpük elde edilene kadar mikser ile 10 dakikaya yakın çırpılır
  • Köpüğün içine şeker ilave edilip bir kaç dakika daha çırpılır
  • Gazoz ve sıvı yağ ilave edilip biraz daha çırpılır
  • Son olarak un, vanilin ve kabartma tozu da elekten geçirilerek karışıma eklenir ve tel çırpıcıyla karıştırılır
  • Yağlanan kek kalıbına karışım dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir
  • Yaklaşık 30 dakika sonra kontrol etmeye başlanabilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa