Damla Çikolatalı Vegan Kurabiye

Veganlık, hayvansal gıdaları ve hayvan eti tüketimini reddetme olarak biliniyor. Bunun içinde hayvanlardan üretilen kozmetik malzemeler, et, süt, peynir, yoğurt, hayvanların derisinden üretilen kürk, deri, jelatin, hayvansal ürünler içeren ev ve temizlik malzemeleri gibi ürünleri tüketmez, kullanmazlar. Veganlar; Sebze, Meyve, Tahıl, Baklagil, Kuruyemiş ve Tohumlar, Bitkisel Yağlar ve Bitkisel Sütler ile beslenirler. Vegan Tariflerimize göz atmayı unutmayın...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Ağustos 2023 21:14
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2023 21:20
Damla Çikolatalı Vegan Kurabiye
Büşra Ünal Yazar

Vegan beslenme, hayvan kaynaklı her türlü gıdayı (et, balık, deniz ürünleri, süt, süt ürünleri, yumurta) tüketmeyi reddeden ve tamamen bitkisel bazlı gıdalarla beslenen bir yaşam tarzıdır. Veganlar, hayvanların kullanımını, sömürülmesini ve hayvan kaynaklı ürünlerin ticaretini desteklememek amacıyla bu seçimi yaparlar.

Vegan beslenmede aşağıdaki gıdalar genellikle tüketilir:

  • Sebzeler: Her türlü sebze ve yeşillikler, örneğin brokoli, lahana, havuç, kabak, patates vb.
  • Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, üzüm, armut gibi çeşitli meyveler.
  • Tahıllar: Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar, mısır gibi tahıllar ve tahıl ürünleri.
  • Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, tofu, tempeh gibi protein ve lif kaynağı baklagiller.
  • Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, fındık, fıstık, susam, ayçiçeği çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu gibi çeşitli kuruyemişler ve tohumlar.
  • Bitkisel yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı bitkisel yağlar.
  • Bitkisel sütler: Badem sütü, soya sütü, hindistancevizi sütü gibi bitkisel kökenli süt alternatifleri.

Vegan Yemek Tarifleri

Damla Çikolatalı Vegan Kurabiye, Nasıl Yapılır?

Damla Çikolatalı Vegan Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 1/2 çay bardağı aquafaba
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 su bardağı fındık veya badem unu
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi şekeri
  • 1/2 çay bardağı bitter damla çikolata
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı hindistan cevizi yağı
  • 1 paket vanilin

Damla Çikolatalı Vegan Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içinde bütün kuru malzemeler (aquafaba ve hindistan cevizi yağı dışında tüm malzemeler) karıştırılır
  • Ayrı bir kapta nohut suyu mikserle önce düşük sonra yüksek devirde çırpılır
  • Dibinde hiç su kalmayacak, mikser çıkarıldığında küçük tepecikler oluşacak
  • Köpürtülen nohut suyunun içine sıvı hindistan cevizi yağı dökülür ve kısa süre çırpılır
  • Kuru malzemelerin üstüne bir kaşık yardımıyla köpükten koymaya başlanır ve karıştırılır
  • Hamur toparlanana kadar devam edilir
  • Hamur kabın kenarlarına yapışmayacak ve tek bir parça haline gelebilecek kadar sıvı eklenir
  • Bu kıvama gelince sıvı/köpük eklemek bırakılır
  • İyice karıştırılan hamurun üstü örtülür ve buzdolabına alınır ve yarım saat dinlendirilir
  • Yarım saatin sonunda fırının ısınması için 180 derecede çalıştırılır
  • Hamur dolaptan çıkarılır
  • Hamurdan bir dondurma kaşığı ya da tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlak parçalar koparılır ve elle alınır
  • Parçalar elle biraz yuvarlanıp tepsiye koyulur ve hafifçe bastırılarak yassılaştırılır
  • Tepsi fırına verilir ve 12 - 15 dakika sonra kontrol edilir
  • Kenarları koyulaşmaya başlayınca fırında çıkarılır ve 10 dakika dinlendirilip servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa