Hindistan Cevizli Makaron Tarifi

Veganlık, hayvansal gıdaları ve hayvan eti tüketimini reddetme olarak biliniyor. Bunun içinde hayvanlardan üretilen kozmetik malzemeler, et, süt, peynir, yoğurt, hayvanların derisinden üretilen kürk, deri, jelatin, hayvansal ürünler içeren ev ve temizlik malzemeleri gibi ürünleri tüketmez, kullanmazlar. Veganlar; Sebze, Meyve, Tahıl, Baklagil, Kuruyemiş ve Tohumlar, Bitkisel Yağlar ve Bitkisel Sütler ile beslenirler. Vegan Tariflerimize göz atmayı unutmayın...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Ağustos 2023 22:08
GÜNCELLEME
12 Ağustos 2023 22:12
Hindistan Cevizli Makaron Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Vegan beslenme, hayvan kaynaklı her türlü gıdayı (et, balık, deniz ürünleri, süt, süt ürünleri, yumurta) tüketmeyi reddeden ve tamamen bitkisel bazlı gıdalarla beslenen bir yaşam tarzıdır. Veganlar, hayvanların kullanımını, sömürülmesini ve hayvan kaynaklı ürünlerin ticaretini desteklememek amacıyla bu seçimi yaparlar.

Vegan beslenmede aşağıdaki gıdalar genellikle tüketilir:

  • Sebzeler: Her türlü sebze ve yeşillikler, örneğin brokoli, lahana, havuç, kabak, patates vb.
  • Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, üzüm, armut gibi çeşitli meyveler.
  • Tahıllar: Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar, mısır gibi tahıllar ve tahıl ürünleri.
  • Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, tofu, tempeh gibi protein ve lif kaynağı baklagiller.
  • Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, fındık, fıstık, susam, ayçiçeği çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu gibi çeşitli kuruyemişler ve tohumlar.
  • Bitkisel yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı bitkisel yağlar.
  • Bitkisel sütler: Badem sütü, soya sütü, hindistancevizi sütü gibi bitkisel kökenli süt alternatifleri.

Vegan Yemek Tarifleri

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi, Nasıl Yapılır?

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı şekersiz badem sütü
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 3 yemek kaşığı ham şeker kamışı
  • Bir tutam tarçın

Hindistan Cevizli Makaron Nasıl Yapılır?

  • Fırın 180 derecede ısıtılır
  • Orta boy bir tencerede hindistan cevizi sütü ve şeker kamışı karıştırılıp ısıtılır
  • Karışıma un eklenir ve karıştırmaya devam edilir
  • 3-4 dakika kadar kaynatılır
  • Ocaktan alınan karışımın içine vanilya özü, tarçın ve hindistan cevizi ilave edilip iyice harmanlanır
  • Fırın tepsisine karışımdan kaşıkla alıp yerleştirilir
  • 15 dakika fırında pişirilir
  • Soğuması beklenip servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa