Vegan beslenme, hayvan kaynaklı her türlü gıdayı (et, balık, deniz ürünleri, süt, süt ürünleri, yumurta) tüketmeyi reddeden ve tamamen bitkisel bazlı gıdalarla beslenen bir yaşam tarzıdır. Veganlar, hayvanların kullanımını, sömürülmesini ve hayvan kaynaklı ürünlerin ticaretini desteklememek amacıyla bu seçimi yaparlar.
Vegan beslenmede aşağıdaki gıdalar genellikle tüketilir:
- Sebzeler: Her türlü sebze ve yeşillikler, örneğin brokoli, lahana, havuç, kabak, patates vb.
- Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, üzüm, armut gibi çeşitli meyveler.
- Tahıllar: Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar, mısır gibi tahıllar ve tahıl ürünleri.
- Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, tofu, tempeh gibi protein ve lif kaynağı baklagiller.
- Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, fındık, fıstık, susam, ayçiçeği çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu gibi çeşitli kuruyemişler ve tohumlar.
- Bitkisel yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı bitkisel yağlar.
- Bitkisel sütler: Badem sütü, soya sütü, hindistancevizi sütü gibi bitkisel kökenli süt alternatifleri.
Vegan Yemek Tarifleri
Fit Raffaello Tarifi, Nasıl Yapılır?
Fit Raffaello Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı organik rende Hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı organik agave şurubu
- 3 yemek kaşığı organik hindistan cevizi unu
- 1 yemek kaşığı katı organik hindistan cevizi yağı
- 100 gram hindistan cevizi sütü
- Organik Hindistan cevizi rendesi
Fit Raffaello Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeler karıştırılır ve 10 dakika dolapta bekletilir
- Dolaptan çıkarılan karışıma elle yuvarlak şekil verilir
- Rendelenmiş hindistan cevizine bulanır