Osmanlı Mutfağı: Helva-i Hakani Tarifi

Osmanlı mutfağı et ve tatlı bakımından zengin bir mutfaktır. Özellikle bayramlarda birbirinden lezzetli Osmanlı tatlılarına yer verilirdi. Birbirinden lezzetli tatlılar yapılır kutlamalarda, misafirlik ziyaretlerinde, cenazelerde dağıtılırdı. Geçmişten günümüze yolcuğunu sürdüren bu tatlıları denemek isteyenlere...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
19 Ağustos 2023 19:59
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2023 20:06
Osmanlı Mutfağı: Helva-i Hakani Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Helva-i Hakani Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı bal
  • 150 gram kaymak

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı 

Helva-i Hakani Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı bir tavada eritilip kızdırılır ve bademler eklenir
  • Bademler kavrulunca, 1-2 kaşık badem kenara ayrılır
  • Un, buğday nişastası ve pirinç unu eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur
  • Başka bir tencerede süt ısıtılır, süt ılıdıktan sonra üzerine bal ilave edilir ve karıştırılıp, ocaktan alınır
  • Kavrulan bademli un karışımının kokusu çıktıktan sonra hazırlanan ballı şerbet üzerine yavaşça ilave edilir ve sürekli karıştırılır
  • İyice karışmış olan helvanın üzerine son olarak kaymak ilave edilir ve tekrar karıştırılıp ocaktan alınır
  • Hazırlanan helvaya istenen şekil verilir, üzeri bademlerle süslenir
  • Üzerine Antep fıstıkları serpiştirilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa