Osmanlı Mutfağı: Revani Tarifi

Osmanlı mutfağı et ve tatlı bakımından zengin bir mutfaktır. Özellikle bayramlarda birbirinden lezzetli Osmanlı tatlılarına yer verilirdi. Birbirinden lezzetli tatlılar yapılır kutlamalarda, misafirlik ziyaretlerinde, cenazelerde dağıtılırdı. Geçmişten günümüze yolcuğunu sürdüren bu tatlıları denemek isteyenlere...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
19 Ağustos 2023 21:28
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2023 21:33
Osmanlı Mutfağı: Revani Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Revani Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 adet limon suyu

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Revani nasıl yapılır?

  • Tatlının şerbeti için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şeker bir tencereye aktarılır
  • Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynatıldıktan sonra limon suyu eklenir ve ılınması için ocaktan alınır
  • 3 yumurta bir kabın içerisine aktarılır
  • Üzerine 1 çay bardağı toz şeker eklenip, bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırılır
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmik eklendikten sonra tekrar karıştırılır
  • Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilin  karışıma eklendikten sonra çırpma işlemi sürdürülür
  • Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırlanan revani karışımı dökülür
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirilir
  • Fırından çıkarılan revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbet üzerine dökülür ve şerbet çekene kadar beklenir
  • Dilimlenmiş ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirilip servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa