Osmanlı mutfağı et ve tatlı bakımından zengin bir mutfaktır. Özellikle bayramlarda birbirinden lezzetli Osmanlı tatlılarına yer verilirdi. Birbirinden lezzetli tatlılar yapılır kutlamalarda, misafirlik ziyaretlerinde, cenazelerde dağıtılırdı. Geçmişten günümüze yolcuğunu sürdüren bu tatlıları denemek isteyenlere...
Sübyesi için; bir kasede 2 su bardağı süt, yarım bardak toz şeker, buğday nişastası ve pirinç unu karıştırılır
Topak kalmayana kadar çırpıcı yardımıyla çırpılır
Geniş bir tencereye kalan 5 su bardağı süt ve 1 su bardağı şeker ilave edilir, Bir taşım kaynatılır, Kaynayan süte yavaş yavaş sübye ilave edilerek sürekli karıştırılır, Ocak kısık ateşe getirilerek sürekli karıştırılır, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir
Muhallebi koyulaşıp göz göz olduğunda ocaktan alınır ve vanilya ilave edilip tekrar karıştırılır
Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır
Köşeli bir borcam tereyağıyla yağlanır ve üzerine eşit olacak şekilde pudra şekeri elenir
Tepsi ocak üzerinde çevrile çevrile karışım yakılır
Tüm şeker eriyip karamelize olunca, tepsinin dibine muhallebiden ince bir kat sürülür ve bir tur da muhallebiyle birlikte yakılır
Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebi de tepsiye dökülür
Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltilir
Buzdolabına kaldırılıp kıvam alması için soğutulan tatlı, ince uzun dilimlere ayrılır ve spatula yardımıyla kıvrılarak rulo şeklinde sarılır, kazandibi hazır!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.