Osmanlı mutfağı et ve tatlı bakımından zengin bir mutfaktır. Özellikle bayramlarda birbirinden lezzetli Osmanlı tatlılarına yer verilirdi. Birbirinden lezzetli tatlılar yapılır kutlamalarda, misafirlik ziyaretlerinde, cenazelerde dağıtılırdı. Geçmişten günümüze yolcuğunu sürdüren bu tatlıları denemek isteyenlere...
Tavuk göğüs eti bir kaba alınır ve üstüne geçecek kadar su doldurulup, ağzı streç filmle kapatılır ve buzdolabına kaldırılır
Bir gece boyunca bekletilirse en iyi sonuç alınır, ancak 4-5 saatlik bir bekleme süresi de yeterli olacaktır
Sudan alınan tavuk eti elle didiklenir ve suyu değiştirilir
Bu işlem yaklaşık 6-7 kere yapılır ve her seferinde suyu değiştirilip, tekrar didiklenir
Bu tarifin en çok vakit alan kısmı tavuk didikleme kısmı ancak bu aşamanın doğru bir şekilde yapılması lezzetine lezzet katacak. Tavuk etleri tamamen liflerine ayrıldıktan sonra suyu sıkılır ve bir kenara alınır
Bir tencereye süt alınır
Ayrı bir kabın içinde nişasta, pirinç unu ve vanilin karıştırılıp 1 bardak su ilavesi ile güzelce karıştırılır
Ocaktaki süte toz şekeri eklenir ve sürekli karıştırılarak pişirmeye başlanır
Şekerli süt karışımı kaynama noktasına yaklaşınca, suda çözdürülen nişastalı karışım çok yavaş bir şekilde ve tencere sürekli karıştırılarak ilave edilir
Muhallebi kaynamaya ve göbek atmaya başladıktan sonra, yaklaşık 5 dakika daha karıştırılarak pişirilir ve didiklenen tavuk etleri de eklenir, Tekrar kaynayana dek karıştırılarak pişirmeye devam edilir
Yeterince kıvam aldığında ocağın altı kapatılır ve tereyağı eklenir
Önce bir el blenderı ile 3 dakika kadar tatlı çekilir ve sonrasında bir el mikseri ile tatlı yaklaşık 3 dakika daha havalandırılır
Kaselere boşaltılır, tamamen soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır
Buzdolabında bir gece bekletildikten sonra tarçınla süslenip servis edilir
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.