Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Kırmızı Islak Kek
Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor.
Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...
Kek harcı için şeker ve yumurta bir kaba alınarak köpürtülür ve ardından karışıma sırası ile yağ ve süt eklenir
Kuru malzemeler eklendikten sonra karıştırılan kek harcı yağlanan bir tepsiye alınarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir
Sosu için çekirdeklerinden ayrılan erikler iri parçalar halinde sos tenceresine alınarak su ve şeker eklendikten sonra erikler yumuşayana kadar pişirilir
Yumuşatılan sos karışımı blenderdan geçirildikten sonra ocaktan alınarak, yağ eklenip son kez blenderdan geçirilir
Fırında hazır olan kek çıkarılarak hafif ılıyınca dilimlenip sosun üzerine eşit şekilde dağıtılır
Son olarak soslanan kek buzdolabında bekletilerek ardından istenilen malzemeler ile servis edilir
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.