Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Kırmızı Islak Kek

Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor. Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
20 Ağustos 2023 21:10
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2023 22:15
Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Kırmızı Islak Kek
Büşra Ünal Yazar

Kırmızı Islak Kek, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için:

  • 500 gr kırmızı erik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

Kırmızı Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Kek harcı için şeker ve yumurta bir kaba alınarak köpürtülür ve ardından karışıma sırası ile yağ ve süt eklenir
  • Kuru malzemeler eklendikten sonra karıştırılan kek harcı yağlanan bir tepsiye alınarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir
  • Sosu için çekirdeklerinden ayrılan erikler iri parçalar halinde sos tenceresine alınarak su ve şeker eklendikten sonra erikler yumuşayana kadar pişirilir
  • Yumuşatılan sos karışımı blenderdan geçirildikten sonra ocaktan alınarak, yağ eklenip son kez blenderdan geçirilir
  • Fırında hazır olan kek çıkarılarak hafif ılıyınca dilimlenip sosun üzerine eşit şekilde dağıtılır
  • Son olarak soslanan kek buzdolabında bekletilerek ardından istenilen malzemeler ile servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa