Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Erikli Kek
Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor. Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...
Öncelikle yıkanan eriklerin üzerine 1 kaşık şeker ve tarçın serpilerek hafifçe karıştırılır
Ardından un ve kabartma tozu bir kaba alınır
Yumurta ve şeker bir mikser yardımı ile en az beş dakika çırpıldıktan sonra sıvıyağ, portakal suyu ve vanilya koyularak 1-2 dakika daha çırpılır
Tüm bu işlemlerin ardından hazırlanan un karışımı ile diğer karışım birleştirilir ve cevizler eklenerek karışım son defa çırpılır
Yağlanan kek kalıbına hamurun üçte biri dökülerek üzeri düzeltilir ve eriklerin yarısı harcın üzerine serpiştirilir
Kalan harç eriklerin üzerine dökülerek, elde olan diğer erikler son kat olarak kekin üzerine serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45-50 dakikaya yakın kontrollü şekilde pişirilir
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.