Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Mürdüm Erikli Cheesecake

Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor. Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
20 Ağustos 2023 22:30
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2023 22:37
Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Mürdüm Erikli Cheesecake
Büşra Ünal Yazar

Mürdüm Erikli Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Taban;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram teremyağ 
  • Yarım çay bardağı süt

Ara Kat:

  • 500 gram labne peyniri
  • 1 paket krema
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 tane yumurta 
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 300 gram mürdüm eriği
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 çay bardağı su ile nişasta eritilecek
  • 1 çay bardağı su

Mürdüm Erikli Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için: Tereyağı ve taban malzemeleri blenderdan geçirilir, hamur kıvamına getirilir
  • Ardından hazırlanan hamur elle yağlanan kalıbın tabanına bastırılarak oturtulur
  • Ara katı için ise verilen malzemeler sırası ile çırpılarak tabanın üzerine dökülür
  • Üzeri için ise: Küçükçe doğranan eriklere şeker ilave edilerek ocağa koyulduktan sonra yarım çay bardağı su eklenerek yumuşayana kadar pişirilir
  • Eritilen nişasta  ilave edildikten sonra elde edilen sos cheesecake tabanının üzerine yayılır
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirildikten sonra fırın 150 dereceye düşürülüp bir 10 dakika kadar daha pişirilir
  • Son olarak hazırlanan cheesecake yaklaşık 2 saat dinlenmeye bırakalım.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa