Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Erikli Crumble

Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor. Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
20 Ağustos 2023 22:38
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2023 22:46
Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Erikli Crumble
Büşra Ünal Yazar

Erikli Crumble Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 150 gram un
  • 140 gram donmuş tereyağı
  • 100 gram esmer şeker
  • 50 gram toz badem
  • 75 gram öğütülmüş yulaf
  • 1 damla vanilya esansı

Erikli meyve karışımı için:

  • 600 gram mürdüm eriği
  • 100 ml. beyaz şarap
  • 100 gram esmer şeker
  • 50 gram küp tereyağı
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 4 tane karanfil
  • 1/2 adet vanilya çubuğu 
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası 

Erikli Crumble Nasıl Yapılır?

  • Hazırlamak istediğimiz Crumble parçacıkları için bir kap alınarak içine koyulan un, esmer şeker, vanilya esansı ve öğütülmüş yulaf karıştırılır ve ardından toz badem eklenir
  • Ardından halihazırda soğuk bekletilen tereyağı küp şeklinde doğranarak malzemeler ufalanacak kıvama gelene kadar karıştırılır
  • Orta derecede ısıtılan bir tavaya sırası ile çekirdekler alınarak küp şekilde doğranan mürdüm eriği, esmer şeker, çubuk tarçın, vanilya çekirdekleri ve karanfiller eklenerek karışım karamel kıvamına getirilir
  • 8-10 dakikalık bir pişirme süresinin ardından rengini almaya başlayan karışıma tereyağı da eklenerek karışım yeniden karamelize edilir
  • Bir sonraki adım olarak beyaz şarap eklenerek alkolün uçması için yüksek ateşte çektirilir
  • Yumuşayan ve suları süzdürülen erikler kenara ayrılır, tavadaki suya dokunulmaz
  • Kenara bırakılan tavadaki suya nişasta eklenerek çırpılan ve yaklaşık iki dakika boyunca pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır
  • Soğuyan karışıma erikler eklenir ve servise hazır hale getirmek istenilen tatlıya bir tavada ısıtılan meyve karışımı fırın kabının içine yayılarak yerleştirilir
  • Fırına giren kabın üzeri crumble parçacıkları ile kaplandıktan sonra yaklaşık olarak 15 dakika boyunca 200 derecede pişirilir
  • Son olarak hazırlanan Crumble' dondurma veya krema eşliğinde servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa