Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Yulaflı Yeşil Erikli Pasta
Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor. Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...
Tarif için fırın önceden 350 dereceye kadar ısıtılır
Ardından bir kapta un, yulaf, şeker, tarçın, tuz ve Hindistan cevizi karıştırılarak bu karışımın üzerine eritilen tereyağı ve vanilya dökülerek harmanlanır
Buzdolabında bekletilen bu karışım dışında erik ve limon suyu fırın kabının tabanına alınarak karıştırmanın ardından üzerine yeniden erik ilave edilir
Küçük bir kaba alınan şeker ve mısır nişastası birbirleri ile karıştırıldıktan sonra üzerine erik eklenerek dolapta bekletilen karışım dökülür
Elde edilen pasta karışımı 175 derecelik fırında 50 dakikaya varana dek kontrollü şekilde pişirilir
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.