Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Erik Marmelatı
Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor. Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...
Yıkanan eriklerin çekirdekleri çıkarılır, minik küpler halinde doğranır ve ardından orta boy bir tencerenin içine alınır
Tencere içine toz şeker ilave edilerek 10-15 dakika kadar suyunu alması beklenir, sonra üzerine bir miktar su ve karanfiller eklenerek ocağın altı kısık ateş olacak şekilde pişirilir
Ara ara karıştırılarak eriklerin ezilmesi ve kıvamın koyulaşması sağlanırken o sırada limon suyu eklenir
Karışım suyunu çektikten ve erikler ezilip kıvam aldıktan sonra içerisine atılan karanfiller çıkarılarak karışım ocaktan alınır
Son olarak hazırlanan marmelatın kıvamı oturduğunda ve soğuduğunda eşit şekilde kavanozlara aktarılır
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.