Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Erik Pestili

Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor. Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
20 Ağustos 2023 23:48
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2023 23:56
Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Erik Pestili
Büşra Ünal Yazar

Erik Pestili Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 kilo erik
  • 3 yemek kaşığı şeker

Erik Pestili Nasıl Yapılır?

  • Yıkanan erikler kurulanır, ikiye bölünür, sonra çekirdekleri çıkarılır
  • Ardından iç kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirilen erikler önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirilir
  • Soğuyan erikler püre kıvamına gelince mutfak robotundan geçirildikten sonra şeker eklenerek karıştırılır
  • Yağlı kağıt serili tepsiye püre yayılarak 50 dereceye ayarlanmış fırında 6-8 saat aralığında kurumaya bırakılır
  • Son olarak kurutma işleminin bitmesinin ardından hazır olan pestiller rulo yapılarak istenilen şekilde kesilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa