Enfes Aperitif: Hellim Kızartması Tarifi
Malzemeler:
- 100 gram ekmek kırıntısı
- 50 gram kalın öğütülmüş mısır unu
- 1 tutam arnavut biberi
- 2 yemek kaşığı keklik otu
- 1 tatlı kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tutam tuz
- 2 tane yumurta
- 225 gram hellim peyniri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kasığı dereotu
- 50 gram süzme peynir
- 1 limon
Hellim Kızartması Nasıl Yapılır?
- Derin bir tabağa ekmek kırıntısı, mısır unu, arnavut biberi ve kekik eklenir
- Bir kasede un bir miktar tuzla karıştırılır
- Yumurtalar kırılıp bir kasede çırpılır
- Hellim peyniri 1 santimetre kalınlığında şeritler halinde kesilir
- Şeritler sırayla una, yumurtaya, ekmek kırıntılarına bulanır
- Sonrasında hellim peynirleri Airfryer sepetinin içine yan yana yerleştirilir ve biraz zeytinyağı gezdirilir
- 200 derece sıcaklıkta 8 dakika pişirilir