Enfes Aperitif: Hellim Kızartması

Yemek yerine bir aperitif olsa da atıştırsak diyorsanız Bu tarif tam senlik... Hem enfes hem pratik.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Ağustos 2023 21:16
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2023 21:20
Enfes Aperitif: Hellim Kızartması
Büşra Ünal Yazar

Enfes Aperitif: Hellim Kızartması Tarifi

Malzemeler:

  • 100 gram ekmek kırıntısı
  • 50 gram kalın öğütülmüş mısır unu
  • 1 tutam arnavut biberi
  • 2 yemek kaşığı keklik otu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tutam tuz
  • 2 tane yumurta
  • 225 gram hellim peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kasığı dereotu
  • 50 gram süzme peynir
  • 1 limon

Hellim Kızartması Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tabağa ekmek kırıntısı, mısır unu, arnavut biberi ve kekik eklenir
  • Bir kasede un bir miktar tuzla karıştırılır
  • Yumurtalar kırılıp bir kasede çırpılır
  • Hellim peyniri 1 santimetre kalınlığında şeritler halinde kesilir
  • Şeritler sırayla una, yumurtaya, ekmek kırıntılarına bulanır
  • Sonrasında hellim peynirleri Airfryer sepetinin içine yan yana yerleştirilir ve biraz zeytinyağı gezdirilir
  • 200 derece sıcaklıkta 8 dakika pişirilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa