Airfryer'de Yapabileceğiniz Kek Tarifleri: Havuçlu Vegan Kek Tarifi

Artık hemen hemen herkesin mutfağında bulunan Airfryerler de her çeşit yemek yapılabiliyor. Eğer henüz kek denemediyseniz size bir tarif verelim o zaman, Havuçlu Vegan Kek Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Ağustos 2023 17:59
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2023 00:37
Airfryer'de Yapabileceğiniz Kek Tarifleri: Havuçlu Vegan Kek Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Havuçlu Vegan Kek Tarifi

Malzemeler:

  • 40 gram keten tohumu
  • 120 ml sıcak su
  • 100 gram ceviz
  • 130 gram çekirdeksiz Medjoul hurması
  • 150 ml pirinç içeceği
  • 450 gram havuç
  • 1 misket limonu
  • Yarım çay kaşığı karanfil
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • 2 tutam tarçın
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu
  • Yarım çay kaşığı vanilya ekstratı
  • 50 gram Hindistan cevizi yağı
  • 180 gram badem unu
  • 120 gram kavuzlu buğday unu
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 10 gram Hindistan cevizi yağı

Nasıl Yapılır:

  • Keten tohumu mutfak robotunda çekilir, Üzerine ılık su eklenip 15 dakika bekletilir
  • Cevizler kabaca doğranır
  • Medjool hurması pirinç sütüyle blenderdan geçirilir
  • Havuçlar soyulup rendelenir
  • Misket limonunun kabukları rendelenir ve suyu sıkılır
  •  Hurma, karanfil, zencefil, muskat, tarçın ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır
  • Keten tohumlu karışım, cevizler, hurma, rendelenmiş havuçlar ve Hindistan cevizi yağı karıştırılır
  • Bu karışım iyice yoğurulur ve 15 dakika dinlendirilir
  • Badem ve kavuzlu buğday unu yavaşça eklenir
  • İyice karıştırıldıktan sonra 5 dakika daha dinlendirilir
  • Airfryer tepsisi Hindistan cevizi yağıyla yağlanır
  • Karışıma son olarak kabartma tozu eklenir,  Son kez karıştırılır ve kaba dökülür
  • 150 derecede 55 dakika pişirilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa