Airfryer'de Yapabileceğiniz Kek Tarifleri: Fındıklı Karabuğdaylı Kek Tarifi

Artık hemen hemen herkesin mutfağında bulunan Airfryerler de her çeşit yemek yapılabiliyor. Eğer henüz kek denemediyseniz size bir tarif verelim o zaman, Fındıklı Karabuğdaylı Kek Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Ağustos 2023 20:14
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2023 01:44
Airfryer'de Yapabileceğiniz Kek Tarifleri: Fındıklı Karabuğdaylı Kek Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Fındıklı Karabuğdaylı Kek Tarifi

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 150 gram toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 150 gram tereyağı
  • 175 gram karabuğday unu
  • 150 gram öğütülmüş fındık
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çorba kaşığı toz tarçın
  • 1 tutam tuz
  • Yaban mersini reçeli

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Nasıl Yapılır:

  • Airfryer haznesi yağlanıp karabuğday unu serpilir
  • Karabuğday unu, kabartma tozu, tarçın ve tuz karıştırılır
  • Beyazları ayrılan yumurtaların sarısı karışıma eklenir
  • Ayrı bir kapta yumurta beyazı köpürene kadar çırpılır ve şekerin yarısı azar azar eklenir
  • Tereyağı ve şekerin kalanı unlu karışıma eklenip çırpılır
  • Yumurta beyazı karışımı un karışımına eklenir
  • Hazırlanan hamur Airfryer haznesine dökülür ve 160 derecede 30 dakika boyunca pişirilir
  • Piştikten sonra hazne çıkarılmaz, 20 dakika boyunca  Airfryer' da bekletilir (Bu işlem kekin içinin de pişmesini sağlayacaktır.)
  • Pişen kek ortadan ikiye bölünür ve arasına yaban mersini reçeli sürülür
  • Ardından kapatılır
  • Üzeri pudra şekeri ile süslenir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa