Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi...
Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
Öncelikle tuz, şeker, karbonat ve limon suyu bir kaba koyulup harmanlanır
Ardından kalamarlar kabın içerisine koyularak iyice yedirilir ve son olarak üzerine maden suyu dökülüp üzeri kapatılarak dolapta bir iki saat bekletilir
Süre ne kadar uzun tutulursa marine işlemi o kadar iyi olacaktır.
Sonrasında marine edilen kalamarlar yıkanmadan süzülür ve bir kaba un alınarak una bulanır
Ardından tavada yağ kızdırılarak una bulanan kalamarlar tavaya atılır
2-3 dakika tutulup rengi değişen kalamarlar servis tabağına alınır
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.