Rakının Yanında Ne Gider: Şakşuka

Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
24 Ağustos 2023 04:38
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2023 00:11
Rakının Yanında Ne Gider: Şakşuka
Büşra Ünal Yazar

Rakının Yanında Ne Gider: Şakşuka

Malzemeler:

  • 4-5 adet patlıcan
  • 2-3 yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4-5 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • İstenilen baharatlar

Nasıl Yapılır:

  • Öncelikle patlıcan, biber, domates ve soğanlar küp küp doğranır
  • Ardından patlıcanlar bir süre tuzlu suda bekletilip kurutulduktan sonra kızartılıp kenara alınır
  • Sonrasında soğan, biber ve ince doğranmış sarımsaklar biraz yağda kavrulur ve üzerine domatesle salça eklenir
  • Ardından üzerine şeker, tuz, pul biber ve kara biber eklenip karıştırılır
  • Son olarak üzerine sıcak su eklenerek 5 dakika daha pişirildikten sonra suyu çekmeye başlayınca kızarmış patlıcanlar da üzerine ilave edilir
  • Hepsi karıştırıldıktan sonra şakşuka servise hazır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa