Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi...
Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
Bir tavaya zeytinyağı koyularak biberler direkt kızartılır (Eğer biberler daha yumuşak olsun isterseniz öncelikle haşlanıp soğuduktan sonra kızartılabilir)
Ardından biberleri almaya yakın içerisine kırılan cevizler atılarak birlikte karıştırılır
Sonrasında yağıyla beraber bir tabağa alınarak soğuması beklenir
Biberler soğurken bir kasede süzme yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsaklar karıştırılır
Biberler soğuduktan sonra süzme yoğurt üzerine eklenerek karıştırılır ve servise hazır hale getirilir
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.