Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Mısırlı Pilav Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
29 Ağustos 2023 07:00
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2023 06:30
Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Mısırlı Pilav Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Mısırlı Pilav Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı taze mısır
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılıyor:

  • İlk olarak pirinç yıkanır ve süzgece koyularak suyunun süzülmesi sağlanır
  • Bir tencereye tereyağı eklenir ve eritilir
  • Soğan yemeklik doğranır ve tencereye eklenerek kısık ateşte pembeleşene kadar sotelenir
  • Mısırlar tencereye eklenir ve birkaç dakika daha karıştırılarak pişirilir
  • Pirinç tencereye eklenir ve karıştırılarak pirincin tereyağı ve soğanla birlikte kavrulması sağlanır
  • Su, tuz ve karabiber eklenir
  • Karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır
  • Pilav kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısılır ve pilavın suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir
  • Pilav piştikten sonra tencerenin kapağı kapalı tutularak 10 dakika dinlendirilir
  • Sonrasında pilavı bir çatal yardımıyla hafifçe karıştırılarak servis yapılır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa