Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Kıymalı Makarna Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
29 Ağustos 2023 07:13
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2023 06:45
Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Kıymalı Makarna Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kıymalı Makarna Tarifi

Malzemeler:

  • 250 gram makarna
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Rendelenmiş parmesan peyniri (servis için)

Nasıl Yapılıyor:

  • Makarna paket üzerindeki talimatlara göre haşlanır, Suyuna biraz tuz eklenir Haşlandıktan sonra süzülür ve bir kenarda bekletilir
  • Soğan ve sarımsak ince ince doğranır
  • Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtılır
  • Doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur
  • Sarımsaklar eklenir ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir
  • Kıyma eklenir ve kavurulur
  • Kıyma suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir
  • Kıyma iyice kavrulduktan sonra baharatlar (pul biber, karabiber, kekik) eklenir ve tuzu isteğe bağlı olarak ayarlanır, Karıştırılarak birkaç dakika daha pişirilir
  • Haşlanmış makarna tavaya eklenir ve kıyma ile iyice karıştırılır, Tüm malzemelerin birbirine yeterince karışması için birkaç dakika daha pişirilir
  • Servis tabaklarına alınır ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirilerek sıcak servis yapılır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa