Makarna paket üzerindeki talimatlara göre haşlanır, Suyuna biraz tuz eklenir Haşlandıktan sonra süzülür ve bir kenarda bekletilir
Soğan ve sarımsak ince ince doğranır
Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtılır
Doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur
Sarımsaklar eklenir ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir
Kıyma eklenir ve kavurulur
Kıyma suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir
Kıyma iyice kavrulduktan sonra baharatlar (pul biber, karabiber, kekik) eklenir ve tuzu isteğe bağlı olarak ayarlanır, Karıştırılarak birkaç dakika daha pişirilir
Haşlanmış makarna tavaya eklenir ve kıyma ile iyice karıştırılır, Tüm malzemelerin birbirine yeterince karışması için birkaç dakika daha pişirilir
Servis tabaklarına alınır ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirilerek sıcak servis yapılır
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.