Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
29 Ağustos 2023 07:20
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2023 06:52
Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Zeytinyağlı Bezelye Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram taze bezelye
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • İsteğe bağlı olarak dereotu veya maydanoz (servis için)

Nasıl Yapılıyor:

  • Taze bezelyeler ayıklanır ve yıkanır
  • Soğan ve sarımsak ince ince doğranır
  • Geniş bir tencereye zeytinyağı eklenir ve ısıtılır
  • Doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur
  • Sarımsaklar eklenir ve kavurmaya devam edilir, Sarımsakların kokusu çıkarana kadar pişirilir
  • Ayıklanmış bezelyeler tencereye eklenir ve karıştırılarak kısık ateşte birkaç dakika sotelenir
  • Tencereye su, toz şeker ve limon suyu eklenir, Tuz ilave edilir
  • Tüm malzemeler karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır
  • Bezelyeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir
  • Arada karıştırılarak suyunun çekmesi sağlanır
  • Pişen zeytinyağlı bezelye ocaktan alınır ve oda sıcaklığına gelmesi için biraz bekletilir
  • Servis yapılmadan önce üzerine isteğe bağlı olarak ince doğranmış dereotu veya maydanoz serpiştirilir
  • Zeytinyağlı bezelye oda sıcaklığında veya soğuk olarak servis edilir, Yanında limon dilimleriyle sunum yapılabilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa