Tavuk Şiş Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... Tavuk şişte artık sofralarımızın klasikleşmiş yemeklerinden sayılır. Gelsin bakalım tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
02 Eylül 2023 20:58
GÜNCELLEME
02 Eylül 2023 21:04
Tavuk Şiş Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tavuk Şiş Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Limon dilimleri (servis için)

Nasıl Yapılıyor:

  • Tavuk göğsü küp şeklinde doğranır
  • Kırmızı, yeşil ve sarı biberler ve soğan değişen büyüklükte doğranır
  • Tavuklar, biberler ve soğanlar bir kapta karıştırılır
  • Sıvı yağ, yoğurt, ezilmiş sarımsaklar, tuz, karabiber ve pul biber eklenir
  • Malzemeler iyice karıştırılarak tavuklar marine edilir, Marine işlemi için en az 1 saat bekletilmesi önerilir
  • Marine olan tavuklar şişlere sırasıyla geçirilir
  • Mangal veya ızgara teli üzerinde orta ateşte tavuk şişler pişirilir
  • Her bir tarafı eşit şekilde çevrilerek yaklaşık 10-12 dakika pişirme süresi hedeflenir
  • Pişen tavuk şişler servis tabağına alınır
  • Yanında limon dilimleriyle birlikte sıcak servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa