BIST
9.911
-0,90%
DOLAR
35,4226
0,27%
EURO
36,3212
-0,47%
ALTIN
3.063,31
1,02%
PETROL
79,67
3,58%
BITCOIN
3.365.308
1,27%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zerdeçallı Basmati Tarifi
Zerdeçallı Basmati Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... Bir pirinç çeşidi olan basmati, her çeşit sulu yemeğin yanına çok yakışacak.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
02 Eylül 2023 21:33
GÜNCELLEME
02 Eylül 2023 21:41
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zerdeçallı Basmati Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı basmati pirinci
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Nasıl Yapılıyor:
Basmati pirinci bol suyla yıkanır süzülür (Bu işlem pirincin üzerindeki nişastayı temizlemek için önemli)
Tereyağı ve sıvı yağ geniş bir tencerede eritilir
Eriyen yağa zerdeçal, toz tarçın ve kimyon eklenir
Baharatlar kısık ateşte hafifçe kavrulur, böylece aromaları ortaya çıkacak
Yıkanmış ve süzülmüş pirinçler baharatlı yağa ilave edilir
Pirinçler kavrularak tüm baharatlarla iyice harmanlanır
Su ve tuz eklenir, karıştırılır, kaynamaya bırakılır
Kaynamaya başlayan pilavın üzeri kapatılır ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir (Bu işlem genellikle 15-20 dakika sürer)
Pilav piştikten sonra ocağın altı kapatılır ve pilavın üzeri havlu veya temiz bir bezle örtülür
Böylece buhar içerde tutularak pilavın daha da lezzetlenmesi sağlanır
Bir süre demlenen zerdeçallı basmati pilavı artık servis edilebilir. Üzerine isteğe bağlı olarak taze maydanoz veya nane yaprakları eklenebilir
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Ünlü Yönetmen Hayatını Kaybetti: Olgun Özdemir Kimdir?
Gassal Dizisi İçim Yanar Şarkı Sözleri
Gassal dizisindeki Elif Kimdir? Sibel Aytan Kimdir?
Gassal Dizisindeki Gasilhane Nerede?
NFT Nedir? Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır?
Jelly Donut Blush Akımı Nedir?
Konfor Alanı Nedir? Faydaları ve Riskleri Neler?
Sonraki Sayfa
×
Ara