Humuslu tavuk

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... Davet sofranızda herkes parmaklarını yiyecek.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
02 Eylül 2023 22:16
GÜNCELLEME
02 Eylül 2023 22:27
Humuslu tavuk
Büşra Ünal Yazar

Humuslu tavuk Tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü (Minik kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak (Çok ince dilimlenmiş)
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 50-100 g tereyağı

Kırmızı köz biberli humus için:

  • 2 adet kırmızı biber (Közlenmiş)
  • 1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Nasıl Yapılıyor:

  • Köz kırmızı biber, nohut, sarımsak, tahin, limon suyu ve baharatlar robota alınarak püre haline gelene kadar çekilir
  • Bir kapta tavuk etinin üzerine soya sosu dökülür ve 15 dakika bekletilir
  • Isıtılan tavaya zeytinyağı ilave edilerek tavuk sürekli karıştırılmak suretiyle 5-6 dakika kavrulur
  • Tüm baharatlar eklenir ve 5 dakika daha kavrulur
  • Ardından tereyağı ilave edilir ve 5 dakika daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır
  • Humus servis tabağına yayılır ve üzerine tavuk koyularak sıcak servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa