Humuslu tavuk Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü (Minik kuşbaşı doğranmış)
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak (Çok ince dilimlenmiş)
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 50-100 g tereyağı
Kırmızı köz biberli humus için:
- 2 adet kırmızı biber (Közlenmiş)
- 1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Nasıl Yapılıyor:
- Köz kırmızı biber, nohut, sarımsak, tahin, limon suyu ve baharatlar robota alınarak püre haline gelene kadar çekilir
- Bir kapta tavuk etinin üzerine soya sosu dökülür ve 15 dakika bekletilir
- Isıtılan tavaya zeytinyağı ilave edilerek tavuk sürekli karıştırılmak suretiyle 5-6 dakika kavrulur
- Tüm baharatlar eklenir ve 5 dakika daha kavrulur
- Ardından tereyağı ilave edilir ve 5 dakika daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır
- Humus servis tabağına yayılır ve üzerine tavuk koyularak sıcak servis edilir