1 adet kuru soğan (Büyük parçalar halinde kesilmiş)
1 adet kırmızı soğan (Büyük parçalar halinde kesilmiş)
1 adet büyük diş sarımsak (Halka doğranmış)
2 adet defne yaprağı
1/2 adet yeşil limon (suyu ve kabuğu)
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 bardak kırmızı şarap
1 tatlı kaşığı karışık tane biber
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardak ahtapotun haşlama suyu
1 adet küp doğranmış patates
10 adet hafif ekşi yeşil zeytin
Nasıl Yapılıyor:
Ahtapot düdüklüde sirke ve 800 ml. su ile en az 1 saat yüksek buharda pişirildikten sonra ahtapotun bacakları parmak boyunda kesilir (Kafası da arzuya göre kullanılabilir, ancak kafa eti bacaklar kadar yumuşak olmayacak)
Derin bir tencerede yada güveçte soğan ve sarımsak orta - yüksek ateşte zeytinyağında 10 dakika sotelenir
Soğanların rengi hafif şeffaflaşınca domates ve biber salçası eklenir ve 5 dakika orta-yüksek ateşte çevirilir
Üstüne ahtapot, yeşil limon suyu ve kabuğu, çeşitli tane karabiberler, tuz, defne yaprağı, kişniş tohumu eklenir ve 5 dakika daha tüm malzemeler birlikte sotelenmeye devam edilir
Daha sonra şarap ve ahtapotun haşlama suyu, patates ve yeşil zeytin ilave edilir
Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte 40-45 dakika daha pişirilir ve sıcak servis edilir
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.