Ahtapot yahni Tarifi

Davet sofralarınıza çok yakışacak.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
02 Eylül 2023 22:27
GÜNCELLEME
02 Eylül 2023 22:36
Ahtapot yahni Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Ahtapot yahni Tarifi

Malzemeler:

Ahtapotu haşlamak için:

  • 1,2 kg ahtapot (bütün halde)
  • 800 ml su
  • 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi

Ahtapotu pişirmek için:

  • 1 adet kuru soğan (Büyük parçalar halinde kesilmiş)
  • 1 adet kırmızı soğan (Büyük parçalar halinde kesilmiş)
  • 1 adet büyük diş sarımsak (Halka doğranmış)
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1/2 adet yeşil limon (suyu ve kabuğu)
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 bardak kırmızı şarap
  • 1 tatlı kaşığı karışık tane biber
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 bardak ahtapotun haşlama suyu
  • 1 adet küp doğranmış patates
  • 10 adet hafif ekşi yeşil zeytin

Nasıl Yapılıyor:

  •  Ahtapot düdüklüde sirke ve 800 ml. su ile en az 1 saat yüksek buharda pişirildikten sonra ahtapotun bacakları parmak boyunda kesilir (Kafası da arzuya göre kullanılabilir, ancak kafa eti bacaklar kadar yumuşak olmayacak)
  • Derin bir tencerede yada güveçte soğan ve sarımsak orta - yüksek ateşte zeytinyağında 10 dakika sotelenir
  • Soğanların rengi hafif şeffaflaşınca domates ve biber salçası eklenir ve 5 dakika orta-yüksek ateşte çevirilir
  • Üstüne ahtapot, yeşil limon suyu ve kabuğu, çeşitli tane karabiberler, tuz, defne yaprağı, kişniş tohumu eklenir ve 5 dakika daha tüm malzemeler birlikte sotelenmeye devam edilir
  • Daha sonra şarap ve ahtapotun haşlama suyu, patates ve yeşil zeytin ilave edilir
  • Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte 40-45 dakika daha pişirilir ve sıcak servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa