Japonya Ramen Çorbası Tarifi

Klasik çorbalardan sıkılanlara gelsin bu tarif...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Eylül 2023 12:53
GÜNCELLEME
03 Eylül 2023 13:01
Japonya Ramen Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Japonya Ramen Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 400 gram tavuk
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket ramen ya da noodle
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 4 dal taze soğan
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;

  • Soya filizi
  • 4 dal taze soğan

Nasıl Yapılıyor: 

  • Tavukların üzerine 2 su bardağı su eklenir, Ardından zencefil, sarımsak, yeşil soğan ve tuz ilavesi ile tavuklar haşlanır
  • Haşlanan tavuklar tencereden alınır ve didiklenir. Çorbanın suyu başka bir tencerede süzülür
  • Bu suya susam yağı ve soya sosu eklenir, 15 dakika kaynatılır
  • Başka bir tencereye ramen’leri pişirmek için 2 su bardağı su koyulur
  • Kaynayan suya ramen’ler eklenir
  • Kabartma tozu serpilerek yumuşayana kadar pişirilir
  • Ramenler süzülür ve derin bir kaseye alınır
  • Soya soslu sudan iki kepçe kadar üzerine dökülür
  • Daha sonra taze soğan, haşlanmış tavuklar ve haşlanmış yumurta eklenir
  • Üzerine soya filizi eklenip servis kaselerine alınır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa