Zencefilli Balık Çorbası Tarifi

Klasik çorbalardan sıkılanlara gelsin bu tarif...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Eylül 2023 13:01
GÜNCELLEME
03 Eylül 2023 13:05
Zencefilli Balık Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zencefilli Balık Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 400 gram beyaz etli balık (levrek ya da çipura gibi)
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı taze nane
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 yemek kaşığı ezilmiş sarımsak
  • 1 adet acı süs biberi
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı soya sosu

Nasıl Yapılıyor: 

  • Çorbayı yapmak üzere ilk olarak sütün içine bir gece önceden Hindistan cevizi eklenip buzdolabına kaldırılır
  • Çorbanın yapımına başlandığında tencereye sıvı yağ alıp sarımsak ve zencefil kavrulur, Daha sonra baharatlar ve su eklenerek bir taşım kaynatılır
  • Derisi alınmış balıklar baharatlarla birlikte yaklaşık 10 dakika pişirilir
  • Kaynayan çorbaya limon kabuğu ve taze nane eklenir
  • Hindistan cevizi sütten süzüldükten sonra çorbaya eklenip, en son soya sosu ilave edilerek çorba servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa