Soğanlama Tarifi

Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Eylül 2023 15:16
GÜNCELLEME
03 Eylül 2023 15:21
Soğanlama Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Soğanlama Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 4 adet yumurta
  • 2-3 dilim bayat ekmek

Nasıl Yapılıyor: 

  • Önceden ıslatılan mercimekler yumuşayana kadar haşlanır
  • Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur
  • 10-12 dakika kadar kavrulan soğanlara salça ilave edilir
  • Haşlanan mercimeklere tuz, karabiber ve nane eklenir
  • 1 su bardağı su ilave edilerek suyunu çekene kadar önce harlı sonra kısık ateşte pişirilir
  • Bu esnada bayat ekmekler küp küp doğranıp tabağa dizilir
  • Mercimeklerin suyu çekilince üzerine yumurtalar eklenir, karıştırılır
  • Yumurtalar pişince tencere ocaktan alınır
  • Ekmek parçalarının üzerine yayılıp sıcak servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa