Yelpaze Patates Tarifi

Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Eylül 2023 15:23
GÜNCELLEME
03 Eylül 2023 15:27
Yelpaze Patates Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Yelpaze Patates Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Nasıl Yapılıyor: 

  • Patateslerin kabukları soyulmadan güzelce yıkanır ve kurutulur
  • Ardından bir bıçak yardımıyla tam derine inmeden sık aralıklarla kesilir
  • Tereyağı eritilerek sarımsaklar rendelenir
  • Daha sonra biberiye ile karıştırılarak patatesler bir cam fırın tepsisine dizilir
  • Hazırlanan tereyağlı karışım fırçayla patateslerin üzerine sürülür
  • Ardından tuz ve karabiber serpilerek 180 derece fırında 20 dakika pişirilir
  • Çıkardıktan sonra kalan yağ üzerine sürülüp tekrar 20 dakika fırında pişmeye bırakılır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa