Kuşkonmazların sapları soyulur, 3 dakika buzlu suyun içinde bekletilir
Daha sonra buzlu suyun içinden alınır, kurulanmadan ikiye ayrılır
Yarısı Hindistan cevizine bulanıp ısıya dayanaklı bir tavaya veya tepsiye aktarılır
150 dereceye ayarlı fırında 8 dakika, Hindistan cevizi kızarana dek tutulur
Kalan yarısı da kaynar suyun içine atılır, 3 dakika haşlandıktan sonra buzlu suyun içine aktarılır ve birkaç dakika sonra suyun içinden alınıp fırından çıkarılan kuşkonmazlarla birlikte harmanlanır
Yumurta için süt, zeytinyağı ve yumurtalar bir kapta çırpılır
Yumurta pişirilecek tavaya aktarılır
Sürekli çırpılarak katı bir kıvam elde edinceye kadar pişirilir
Sütlü yumurta kuşkonmazların üzerine yayılır
En son chia tohumu ve ay çekirdeği içi serpilir
Sıcak olarak servis edilir
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.