Yumurtalı Kuşkonmaz Tarifi

Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Eylül 2023 15:36
GÜNCELLEME
03 Eylül 2023 15:43
Yumurtalı Kuşkonmaz Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Yumurtalı Kuşkonmaz Tarifi

Malzemeler:

  • 1 demet yerli kuşkonmaz
  • 20 gram chia tohumu
  • 15 gram ay çekirdeği içi
  • 10 gram rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 2 adet yumurta
  • 15 ml zeytinyağı
  • 40 ml Süt

Nasıl Yapılıyor:

  • Kuşkonmazların sapları soyulur, 3 dakika buzlu suyun içinde bekletilir
  • Daha sonra buzlu suyun içinden alınır, kurulanmadan ikiye ayrılır
  • Yarısı Hindistan cevizine bulanıp ısıya dayanaklı bir tavaya veya tepsiye aktarılır
  • 150 dereceye ayarlı fırında 8 dakika, Hindistan cevizi kızarana dek tutulur
  • Kalan yarısı da kaynar suyun içine atılır, 3 dakika haşlandıktan sonra buzlu suyun içine aktarılır ve birkaç dakika sonra suyun içinden alınıp fırından çıkarılan kuşkonmazlarla birlikte harmanlanır
  • Yumurta için süt, zeytinyağı ve yumurtalar bir kapta çırpılır
  • Yumurta pişirilecek tavaya aktarılır
  • Sürekli çırpılarak katı bir kıvam elde edinceye kadar pişirilir
  • Sütlü yumurta kuşkonmazların üzerine yayılır
  •  En son chia tohumu ve ay çekirdeği içi serpilir
  •  Sıcak olarak servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa