Fıstık Ezmesi Tarifi

Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 10:09
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 10:13
Fıstık Ezmesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Fıstık Ezmesi Tarifi

Malzemeler:

  • 350-400 gram kabuksuz yer fıstığı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (Sıvı hale getirilmiş)
  • 1 çay kaşığı tarçın

Nasıl Yapılır:

  •  Yer fıstığı yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yayılır
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika boyunca kavrulur
  • Yer fıstıkları robotun içerisine alınır ve çektirilir, Yavaş yavaş çektirmeye özen gösterilir
  • Hindistan cevizi yağı ve bal eklenir
  • Yine çekme işlemine devam edilir
  • Akışkan kıvama gelince çekme işlemi sonlandırılır, servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa