Kışlık Hazırlıyoruz: Konserve Menemen Nasıl Yapılır?
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Bu kış menemensiz geçmez diyoruz ve Konserve menemen nasıl yapılır hep beraber tarife göz atıyoruz.
Kışlık Hazırlıyoruz: Konserve Menemen Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
6 kg domates
500 gram yeşil biber
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tuz
Konserve Menemen Nasıl Yapılıyor:
Pazardan seçilen menemenlik domatesler güzelce yıkanır
Bıçakla tabanlarına artı şeklinde derin olmayan çizikler atılır
Domatesler önce kaynar suyun içerisine alınır ve 2-3 dakika kadar bekletilir
Ardından domatesler buzlu suya atılır ve bir kaç dakika da burada bekletilir
Çizik atılan yerden domateslerin kabukları soyulur (Bu yöntemle domateslerin kabukları çok daha kolay soyulabilecek)
Tüm domateslerin kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranır
Derin bir tencereye sıvı yağ alınır
Üzerine doğranmış yeşil biberler eklenerek 1-2 dakika kavurulur
Biberlerin rengi döndükten sonra doğranan domatesler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak yarım saat kadar pişirilir
Ara ara karıştırılır
Domatesler pişerken, kavanoz kapakları ve kavanozlar kaynatılarak sterilize edilir
Domatesler suyunu saldıktan sonra üzerine tuz eklenir, karıştırılır
Ocak kapatılır ve sıcakken menemen kavanozlara doldurulur (Burada kavanozların kapak atmaması için sıcakken doldurulması gerekiyor)
Kavanozların kılavuz kısmı kağıt havlu ile silindikten sonra kaynatılan kapaklar sıkıca kapatılır (Bu aşamada gereğinden fazla sıkılarak kavanozun diş atmamasına dikkat edilmeli)
Kavanozlar ters çevrilir ve soğumaya bırakılır
Soğuduktan sonra kışlık konserve menemenler güneş almayan serin bir yerde muhafaza edilir
Kışlık Menemenlerimiz Hazır!
AFİYET OLSUN...
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.