Kışlık Hazırlıyoruz: Arpacık Soğanı Turşusu Tarifi

Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle ve lezzetleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Soğan turşusu her yemeğin yanına yakışan muhteşem bir lezzet. O zaman gelsin tarif. Arpacık Soğanı Turşusu Tarifi, Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 17:17
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 20:20
Kışlık Hazırlıyoruz: Arpacık Soğanı Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Arpacık Soğanı Turşusu

Malzemeler:

  • 1,5 kg taze arpacık soğan
  • 1,5 litre su
  • Çay kaşığının ucu ile limon tuzu
  • 2 çorba kaşığı kırılmış kaya tuzu

Arpacık Soğanı Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Arpacık soğanlarının kabukları temizlenir
  • Salamura için derin bir kapta su, limon tuzu ve kaya tuzu tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır
  • Arpacık soğanları 2 litrelik bir kavanoza sıkıca yerleştirilir
  • Üzerine salamura ilave edilir
  • Gün ışığından uzak, serin bir yerde 10-15 gün dinlendirilir

Kışlık Arpacık Soğanı Turşumuz Hazır!

AFİYET OLSUN...

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa