Altınpark ANFA'da düzenlenen etkinlikte, Hatay ve çevresinin özgün mutfaklarından lezzetler sunuldu. Şanlıurfa, Gaziantep, ve Adana mutfağının özgün tatları, depremzedeler de dahil olmak üzere esnaf tarafından Ankara sakinlerine sunuldu.
Festivalde yöresel ürünler arasında kömbe, zeytinyağı, künefe, kuru üzüm ve çeşitli baharatlar gibi ürünler bulunuyordu ve bu ürünlerin satışı yapıldı. Ayrıca, festivale renk katan bir "künefe yeme yarışması" da düzenlendi.
Yarışmanın galibi, tatlısının içinde gizlenen çeyrek altını bulan Gizem Hamurcuoğlu oldu.
Festival alanında, özel bir indirim standı kuruldu ve burada vatandaşlar, kendileri için uygun fiyatla satışa sunulan yöresel ürünleri satın alma fırsatı buldular.
Organizasyon Sorumlusu Müge Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikte depremzedelerin de yer aldığını ve ağırlıklı olarak Hatay, Adana ve Şanlıurfa'dan katılımcılar olduğunu söyledi.
Yavaş, festivalin ilk gününde bile yoğun bir katılım olduğunu ve tüm Ankaralıları künefe ve kebap tadına davet etti.
Festivale Gaziantep'ten katılan ve ürünlerini satışa sunan depremzedelerden biri olan Eylem Yağcıbulut, deprem anında Kahramanmaraş Pazarcık'ta bulunduğunu ve enkaz altından kurtarıldığını paylaştı.
Yağcıbulut, ürünlerini Gaziantep esnafından toplayarak festival için getirdiğini belirtti ve "Deprem sonrası hayata devam etmek zorundayız." dedi.
Festival, 10 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.