Kışlık Hazırlıyoruz: Bamya Turşusu Tarifi

Bamya herkesin severek yiyebileceği bir sebze değil kabul. Ama ya turşusu...İnanın Bamya yemeyenler turşusunu bayıla bayıla yiyecek. O zaman gelsin Bamya Turşusu Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 18:20
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 18:28
Kışlık Hazırlıyoruz: Bamya Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Bamya Turşusu Tarifi

Malzemeler: 

  • Yarım kilo Girit bamyası
  • 10 diş sarımsak
  • 1 limon

Turşu Suyu İçin:

  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı kalın tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

Bamya Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • DİKKAT! Bamya alınırken sümüksüz, kadife olmasına dikkat edilmeli
  • Küçük olması ya da büyük olmasıNI tamamen sizin tercihinize bırakıyoruz
  • Öncelikle bamyalar temizlenir, büyük bir kavanozun içine koyulur
  • Limon sıkılıp kavanozun içine atılır
  • Turşu suyu malzemeleri bir kapta karıştırılıp kavanozun içine dökülür
  • Ağzı sıkıca kapatılıp , 3 hafta serin ve kuru yerde saklanır

Kışlık Bamya Turşusu Hazır!

AFİYET OLSUN...

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa