Kışlık Hazırlıyoruz: Erik Turşusu Tarifi

Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle ve lezzetleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Örneğin Erik Turşusu... Adını söylerken bile ağız sulandıran bu tarif, denenmeye değer. Gelsin Tarif...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 18:36
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 18:43
Kışlık Hazırlıyoruz: Erik Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Erik Turşusu Tarifi

Malzemeler: 

  • 1 kilo erik
  • 10 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 1 defne yaprağı

Turşu Suyu İçin:

  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı kalın tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

Erik Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Öncelikle erikler temizlenir
  • Büyük bir kavanozun içine koyulur
  • Limon dilimlenip kavanozun içine atılır
  • Turşu suyu malzemeleri bir kapta karıştırılıp kavanozun içine dökülür
  • 4 hafta sonra turşu hazır olacaktır

Kışlık Erik Turşumuz Hazır!

AFİYET OLSUN...

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa