Kışlık Hazırlıyoruz: Kekik Turşusu (Zahter Basması) Tarifi

Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle ve lezzetleriyle adeta damağımızda şölen yaratıyor. Çok fazla adı duyulmayan Kekik Turşusu diğer adıyla zahter basması da tam öyle bir lezzet. Gelsin o zaman tarifi..

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 18:48
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 18:56
Kışlık Hazırlıyoruz: Kekik Turşusu (Zahter Basması) Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Kekik Turşusu (Zahter Basması) Tarifi

Malzemeler: 

  • 2 kg. zahter (kekik)
  • 2 kg. menengiç
  • 4 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı acı pul biber
  • 4 yemek kaşığı tuz
  • 2 kg. zeytinyağı

Kekik Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Kekik ve menengiç iyice temizlenir
  • Bir kapta biber salçası, limon tuzu, acı pul biber, tuz ve zeytinyağı karıştırılır
  • Üzerine limon suyu sıkılır
  • Zahter ve menengiç karışıma katılarak harmanlanır
  • Sıkışık kalacak şekilde küçük bir kavanoza koyulur
  • 5 hafta sonra turşu hazır olacaktır. 

Kışlık Kekik Turşumuz Hazır!

AFİYET OLSUN...

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa