Kışlık Hazırlıyoruz: Çağla Turşusu Tarifi

Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle ve lezzetleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Bunlardan Çağla Turşusu pek popüler olmasa da yeni yeni mutfaklarımıza girmeye başladı. Eğer Çağla Turşusu yapmaya niyetlendiyseniz verelim o zaman tarifini...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 18:57
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 19:04
Kışlık Hazırlıyoruz: Çağla Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Çağla Turşusu Tarifi

Malzemeler: 

  • 1 kilo çağla
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 limon
  • 150 gr. badem

Turşu Suyu İçin:

  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı kalın tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

Çağla Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Önce çağlaların kenarlarındaki saplar temizlenir
  • Büyük bir kavanozun içine koyulur
  • Limon sıkılır
  • Badem eklenir
  • Turşu suyu malzemeleri bir kapta karıştırılıp kavanozun içine dökülür
  • 5 hafta boyunca serin ve kuru bir yerde saklanır
  • 5 haftanın sonunda hazır!

Kışlık Çağla Turşumuz Hazır!

AFİYET OLSUN...


    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa