Kışlık Hazırlıyoruz: Kelek (Kavun) Turşusu Tarifi

Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle ve lezzetleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Bunların arasında gösterilen kelek turşusu pek de evde yapılmayan turşu türlerinden biri. Ama deneseniz çok seveceğinizden eminiz, Gelsin Tarifi..

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 19:16
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 19:27
Kışlık Hazırlıyoruz: Kelek (Kavun) Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Kelek (Kavun) Turşusu Tarifi

Malzemeler: 

  • 1 kilo kelek kavun
  • 10 diş sarımsak
  • 1 limon

Turşu Suyu İçin:

  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı kalın tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

Kelek (Kavun) Turşusu Nasıl Yapılır: 

  • Öncelikle kelekler temizlenir ve bir bıçak yardımıyla ikiye bölünüp büyük bir kavanozun içine koyulur
  • Limon dilimlenip kavanozun içine atılır
  • Diğer malzemelerde kavanozun içine dökülür
  • Kavanozun geri kalan kısmı da su ile doldurulur
  • Turşu kavanozunun ağzı sıkı bir şekilde hava almayacak şekilde kapatılır

    NOT: İLK 1 AY KAVANOZUN KAPAĞI KESİNLİKLE AÇILMAMALI!

    • Rengi koyulaşmaya başladığında ara sıra açılarak tadına bakılır ve olduğunda dilimlenerek servis edilir

    Kışlık Kelek (Kavun) Turşumuz Hazır!

    AFİYET OLSUN!

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa