Yumurta Turşusu Tarifi

Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle ve lezzetleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Gerçekten adını duyar duymaz şaşırdığımız Yumurta Turşusu, lezzetiyle de şok etkisi yaratacak. Gelsin Tarif...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 19:30
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 19:37
Yumurta Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Yumurta Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı pancar suyu - konserve olabilir
  • 1 su bardağı beyaz sirke
  • 6 adet katı haşlanmış yumurta - 12 dakika haşlanma yeterli
  • 2 yemek kaşığı minik minik kesilmiş soğan
  • 1 dilim taze zencefil
  • 2 tane karanfil
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı margarin

Yumurta Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Kaynar suyla dezenfekte edilen kavanoza katı haşlanmış yumurtalar yerleştirilir
  • Diğer malzemeler bir kapta birleştirilip 10 dakika orta ateşte haşlanır ve soğuması beklenir
  • Soğuduktan sonra yumurtaların üzerini örtecek şekilde süzmeden dökülür
  • Kavanozun kapağı sıkıca kapatılıp 2 gün buzdolabında bekletilir

     AFİYET OLSUN!


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa