Muz Turşusu Tarifi

Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle ve lezzetleriyle oldukça şaşırtıyor. Özellikle Muz Turşusu duyanların ağzını açıkta bırakıyor. Tadını hiç bilmeyenler tadını çok merak ediyor. Diğer turşu türlerine göre farklı bir lezzete sahip Muz Turşusu damak tadınıza hitap ediyorsa, verelim tarifi evde de deneyin. Gelsin Tarif...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 19:38
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 19:52
Muz Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Muz Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 6 adet muz
  • 600 ml. sirke
  • 4 yemek kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Muz Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Muzlar iyice yıkandıktan sonra olduğu gibi kavanoza yerleştirilir
  • 600 ml. kadar sirkeye 4 yemek kaşığı tuz eklenip karıştırılır ve kavanoza dökülür
  • Üzerine 4 su bardağı su eklenir
  • Limon da eklenip kapağı kapatılır
  • Olgunlaşana kadar serin ve karanlık ortamda bekletilir

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa